Welkom op optios.nl

ACT-meting

Optios begeleidt medewerkers bij uiteenlopende loopbaanvraagstukken. Hierbij kan het gaan om medewerkers die vastlopen in hun huidige werkzaamheden of zich willen oriënteren op hun mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt.

Het in kaart brengen van wensen en competenties is een essentieel onderdeel van deze begeleiding. De ACT-meting is hierbij een waardevolle ondersteuning.

Een unieke tool 

ACT staat voor Analytical Competence Tool; het is een unieke meting die in staat is om in korte tijd (het invullen van de meting kost slechts 12 minuten) een persoonlijk profiel te schetsen. In de meting wordt niet alleen gebruik gemaakt van woorden, maar ook van uitvoerig geteste en onderbouwde beelden. Hierdoor beperkt ACT zich niet tot het zichtbare gedrag en cognitief denken, maar reikt tot het onbewuste.

In een persoonlijk gesprek wordt de uitkomst van de ACT-meting met de medewerker besproken. Medewerkers zijn verrast over de uitgebreide informatie en de accuraatheid van de meting. Het geeft hen inzicht in hun natuurlijke kwaliteiten, maar ook in de kwaliteiten die voortkomen uit aangepast gedrag en daarom (ongemerkt) veel energie kosten. Samen met de medewerker wordt gekeken naar kwaliteiten die hij of zij van nature gemakkelijk kan ontwikkelen en kwaliteiten die meer losgelaten kunnen worden. Er worden concrete doelen en acties opgesteld waar de medewerker mee aan de slag kan.

Met de inzet van de ACT-meting komt de medewerker snel tot belangrijke inzichten. Hierdoor zijn er minder gesprekken nodig om het gewenste resultaat te bereiken: een medewerker die kan kiezen voor datgene dat werkelijk bij hem of haar past en zo te komen tot een betere balans in werk.

 

Vraag nu informatie aan