Welkom op optios.nl

Jobcoaching

Optios biedt verschillende diensten aan op gebied van (persoonlijke) ontwikkeling, zoals loopbaanbegeleiding, een digitale loopbaancheck, ontwikkeladvies en jobcoaching. Met jobcoaching begeleidt een consultant van Optios de medewerker op de werkplek en zorgt ervoor dat de medewerker duurzaam inzetbaar is en blijft. Anders dan loopbaanbegeleiding, zal een jobcoach van Optios tijdens het werk ondersteuning bieden. Er loopt een consultant mee, die de medewerker observeert en begeleidt. Zodra een medewerker in het verzuim zit, kan jobcoaching de verzuimperiode aanzienlijk verkorten. Een jobcoach van Optios heeft oprechte interesse in de medewerker en kijkt naar waar hij of zij behoefte aan heeft. Het kan zijn dat de uitkomst van een traject is dat een medewerker niet meer op zijn/haar plek zit en de overstap maakt naar een andere werkgever. Ook dan zorgt Optios voor een optimale begeleiding van zowel de medewerker als de werkgever.

Weten wat de drie ingredi├źnten zijn voor een succesvolle jobcoaching? Lees hier het artikel van loopbaan- en re-integratieconsultant Pauline Wille-Wong.

Effectieve jobcoaching met Optios

De coaching begint met een intakegesprek. De consultant van Optios praat met de medewerker en de werkgever en stelt vervolgens een begeleidingsplan op. Het traject bestaat uit coachingsgesprekken met de medewerker en begeleiding op de werkvloer. De optelsom van een zorgvuldige intake, heldere en realistische doelen en persoonlijke aandacht, ook op de werkvloer, zorgt ervoor dat de jobcoaching van Optios effectief is. De medewerker voelt zich gehoord en erkend. De persoonlijke aandacht zorgt voor energie en zelfvertrouwen.  

Vraag nu informatie aan