Loopbaanbegeleiding

Iedereen heeft talenten! Het is alleen de kunst die talenten goed te gebruiken en in te zetten. En dat is precies wat we willen bereiken met onze loopbaanbegeleiding.

Wanneer wordt werk een loopbaan? Dat begint met zelfinzicht. Regelmatig reflecteren op de eigen loopbaan is waardevol om toekomstgerichte keuzes te kunnen maken. Een loopbaanbegeleidingstraject van Optios helpt medewerkers het inzicht en vertrouwen te krijgen om deze keuzes te kunnen maken en stappen te zetten tot verandering: wie is de medewerker en waar liggen de ambities?

Loopbaanbegeleiding is niet alleen waardevol voor de medewerker; ook voor de werkgever brengt het positieve effecten met zich mee. De communicatie tussen de leidinggevende en de medewerker verbetert en het algeheel functioneren en zelfsturend vermogen van de medewerker wordt versterkt. Ook blijkt dat een medewerker die loopbaanbegeleiding heeft gehad, een verbeterd zelfbeeld heeft. Kortom: een medewerker die de regie heeft over zijn of haar loopbaan, functioneert beter en weet zijn of haar functie optimaal vorm te geven.

Praktisch, preventief én motiverend

De consultants van Optios brengen samen met de medewerker zijn of haar mogelijkheden en de ambities in kaart. Vervolgens kijken wij naar de huidige werksituatie en de mogelijkheden om die ambities te realiseren; in de huidige of in een andere baan. Door middel van gesprekken en assessments wordt de medewerker op het juiste spoor gezet.

Loopbaanbegeleiding van Optios is een intensieve hoog-rendement-aanpak, gebaseerd op wekelijkse of tweewekelijkse coachingsgesprekken. Concrete, praktische en persoonlijke vragen en opdrachten helpen de medewerker zicht te krijgen op zichzelf en zijn of haar functioneren. Praktisch, preventief én motiverend. Wie de Optios-loopbaanbegeleiding tijdig inschakelt, zorgt ervoor dat medewerkers hun mogelijkheden, ambities en huidige werk op elkaar afstemmen. In hun huidige werk, of in een andere baan.

 

Vraag nu informatie aan