Welkom op optios.nl

Loopbaanbegeleiding

Iedereen heeft tegenwoordig te maken met keuzestress. Dit kan zijn in het maken van keuzes in het dagelijks leven, maar ook rondom het werk en carrière. Voor sommigen is werk een levensvervulling en voor sommigen niet. Er is altijd wel een moment dat er getwijfeld wordt over de loopbaan. Regelmatig reflecteren op de eigen loopbaan is daarom waardevol om toekomstgerichte keuzes te maken.

Met loopbaanbegeleiding krijgt een medewerker begeleiding bij hulpvragen over het werk en de loopbaan. Er kan gekeken worden of de baan of het beroep nog past en de medewerker krijgt antwoord op vragen als ‘Wat wil ik?’ en ‘Wie ben ik?’. Dit is niet alleen waardevol voor de medewerker, maar ook voor de werkgever. Het functioneren van de medewerker en het zelfsturend vermogen worden sterker. Daarnaast wordt het zelfbeeld van de medewerker verbeterd en krijgt de medewerker weer regie over zijn of haar loopbaan.

Het juiste spoor met loopbaanbegeleiding

Met een loopbaanbegeleidingstraject van Optios krijg de medewerker weer inzicht en het vertrouwen in het maken van eigen keuzes en stappen: wie is de medewerker en waar liggen zijn of haar ambities? Iedereen heeft talenten. Het is alleen de kunst die talenten goed te gebruiken en in te zetten. Vervolgens wordt er gekeken naar de werksituatie én de mogelijkheden om die ambities te realiseren. Door middel van gesprekken en assessments wordt de medewerker op het juiste spoor gezet.

Loopbaanbegeleiding van Optios is een intensieve hoog-rendement-aanpak, gebaseerd op wekelijkse of tweewekelijkse coachingsgesprekken. Concrete, praktische, persoonlijke vragen en opdrachten helpen de medewerker inzicht te krijgen in zichzelf en zijn of haar functioneren. Met loopbaanbegeleiding van Optios zorgt u ervoor dat medewerkers hun mogelijkheden, ambities en huidige werk tijdig op elkaar afstemmen!

Preventieve loopbaanbegeleiding met de digitale loopbaancheck

Voor u als werkgever is het belangrijk dat u medewerkers stimuleert om na te denken over het verloop van de loopbaan, vooral gezien de pensioengerechtigde leeftijd steeds hoger wordt. Met de digitale loopbaancheck kunt u preventief aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Op basis van de uitkomsten adviseren wij u als werkgever over het duurzaam inzetbaarheidsbeleid, loopbaanbeleid en/of ouderenbeleid. Meer weten over de digitale loopbaancheck? Klik hier.

 

Vraag nu informatie aan