Welkom op optios.nl

Nieuws

Creativiteit bij loopbaanbegeleiding

Creatieve manieren van loopbaanbegeleiding kunnen bestaan uit het gebruik van metaforen, visualisatie, onderzoek, rollenspellen, mindfulness, tekenen en digitale middelen. Als consultants merken we in de praktijk dat je meer over jezelf te weten komt met creatieve opdrachten. Benieuwd hoe Optios creativiteit gebruikt tijdens loopbaanbeleiding?

Waar krijg jij energie van?

Nu de maatregelingen geleidelijk versoepeld worden en we langzaam weer in ons ritme komen van ons leven voor corona, kan het goed zijn om eens stil te staan bij je spreekwoordelijke batterij. Wat heeft er in werk en privé voor gezorgd dat jij je het afgelopen jaar ‘opgeladen’ voelde? En wanneer voelde je je leeg en opgebrand? Met dit artikel (inclusief opdracht!) willen we je helpen om hier meer inzicht in te krijgen.

ACT-meting laat jou kansen inzien

De ACT-meting helpt je om drijfveren te ontdekken en inzichten over jezelf te krijgen. De ACT-meting geeft inzicht in natuurlijke kwaliteiten, maar ook in de kwaliteiten die voortkomen uit aangepast gedrag en daarom (ongemerkt) veel energie kosten.

Dag in het leven van een Optios Consultant

De regel kennen we inmiddels allemaal: ‘werk zoveel mogelijk thuis’. Voor de loopbaan- en re-integratieconsultants van Optios geldt uiteraard geen uitzondering. Collega’s Hilde Mul-Stahlie en Tim Koenen gaan met elkaar in gesprek (uiteraard via videoverbinding) over hun werkzaamheden in coronatijd en hoe zij deze, ook in de huidige omstandigheden, zo goed mogelijk uitvoeren.