Welkom op optios.nl

Nieuws

Loopbaanbegeleiding op het werk

Als werkgever kunt u uw medewerkers stimuleren en ondersteunen in hun ontwikkeling. Zo blijven zij meer met plezier naar hun werk gaan! Optios helpt daarbij en kan uw medewerkers daarin begeleiden. Samen gaan we op zoek naar de talenten en mogelijkheden om de medewerker verder te laten groeien en ontwikkelen.  

Spoor 2 UWV

Vanuit de Wet Verbetering Poortwachter zijn er een aantal verplichtingen, waar de werkgever en medewerker zich aan moeten houden, tijdens de verzuimperiode van een medewerker gedurende twee jaar. Hierbij is het uitgangspunt dat tijdige en effectieve acties het verzuim korter maken. Maar welke verplichtingen zijn dit? En welke contactmomenten zijn er met het UWV?

Preventieve loopbaanbegeleiding: wat levert dat uw organisatie op?

Waar staan uw medewerkers over vijf jaar? Vaak staan medewerkers er pas bij stil wat hun andere mogelijkheden zijn als zij niet meer op hun plek zitten, of als een functie noodgedwongen komt te vervallen. Met preventieve loopbaanbegeleiding staat de medewerker al stil bij de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, juist als het nog niet direct noodzakelijk is.

Stage lopen bij Optios

Tijdens een stage leer je de theoretische kennis die je op school hebt geleerd toe te passen en doe je ervaring op over het werkleven. Een uitstekende kans om te weten te komen wat bij je past en wat niet. Robin van Raak studeerde Human Resource Management bij Fontys Hogeschool en heeft haar eindstage en bijbehorende scriptie uitgevoerd bij Optios. Ze heeft in juni alles afgerond, haar diploma gehaald en mag zelfs blijven werken bij Optios. Robin vertelt hoe zij de afgelopen maanden heeft ervaren.

Gecertificeerde loopbaanbegeleiding bij Optios

Met de ISO 9001: 2015 certificering laten we zien dat we voldoen aan de internationale standaard van kwaliteitsmanagement. In oktober 2020 hebben wij onze certificering behaald en inmiddels hebben we het officiële certificaat mogen ontvangen. Wat we zeggen, dat doen we!