Welkom op optios.nl

Waar krijg je energie van? – kom erachter met de ACT-meting

De vraag “Waar krijg je energie van?” uit de poll van vorige week is door jullie beantwoord. De inhoud/het nut van het werk kreeg veruit de meeste stemmen!

Ook in de begeleiding van Optios blijkt dat de inhoud en het nut van het werk van groot belang is. Zo kwam een kandidaat erachter het liefst fysiek werk te willen doen met een begin en een eind en geen tijd om lang stil te staan en na te denken. Dit vond hij in het werk als timmerman. Lees hier zijn hele verhaal.

Aan de slag met de ACT-meting

De ACT-meting hielp hem om zijn drijfveren te ontdekken en inzichten over zichzelf te krijgen. De ACT-meting geeft inzicht in natuurlijke kwaliteiten, maar ook in de kwaliteiten die voortkomen uit aangepast gedrag en daarom (ongemerkt) veel energie kosten. Samen met de medewerker wordt gekeken naar kwaliteiten die hij of zij van nature gemakkelijk kan ontwikkelen en kwaliteiten die meer losgelaten kunnen worden. Er worden concrete doelen en acties opgesteld waar de medewerker mee aan de slag kan.

Optios biedt hulp

Optios biedt een breed scala aan dienstverlening aan die je helpen om erachter te komen waar jij je energie uit haalt in je werk! Bekijk onze dienstverlening op de site. Binnenkort meer over een ander instrument die ons meer inzicht geeft in onze spreekwoordelijke batterij!

Laatste nieuws