Welkom op optios.nl

De inzet van de ACT- meting bij loopbaanbegeleiding

De inzet van de ACT- meting bij loopbaanbegeleiding

Optios begeleidt medewerkers bij uiteenlopende loopbaanvraagstukken. Hierbij kan het gaan om medewerkers die vastlopen in hun huidige werkzaamheden of zich willen oriënteren op hun mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt.

Het in kaart brengen van wensen en competenties is een essentieel onderdeel van de begeleiding. De ACT- meting is hierbij een waardevolle ondersteuning. ACT staat voor Analytical Competence Tool en is een unieke meting die in staat is om in korte tijd (het invullen van de meting kost slechts 12 minuten) een persoonlijk profiel te schetsen. In de meting wordt niet alleen gebruik gemaakt van woorden, maar ook van uitvoerig geteste en onderbouwde beelden. Hierdoor beperkt ACT zich niet tot het zichtbare gedrag en cognitief denken, maar reikt tot het onbewuste.

In een persoonlijk gesprek wordt de uitkomst van de ACT- meting met de medewerker besproken. Medewerkers zijn verrast over de uitgebreide informatie en de accuraatheid van de meting. Het geeft hen inzicht in hun natuurlijke kwaliteiten, maar ook in de kwaliteiten die voortkomen uit aangepast gedrag en daarom (ongemerkt) veel energie kosten. Samen met de medewerker wordt gekeken naar kwaliteiten die hij of zij van nature gemakkelijk kan ontwikkelen en kwaliteiten die meer losgelaten kunnen worden. Er worden concrete doelen en acties opgesteld waar de medewerker mee aan de slag kan.

Met de inzet van de ACT- meting komt de medewerker snel tot belangrijke inzichten. Hierdoor zijn er minder gesprekken nodig om het gewenste resultaat te bereiken: een medewerker die kan kiezen voor datgene dat werkelijk bij hem of haar past en zo te komen tot een betere balans in werk.

"De laatste tijd merkte ik dat ik minder energie uit mijn werk haalde. Toen ik van de ACT- meting hoorde was ik erg nieuwsgierig: wat past eigenlijk van nature bij mij? Bij het bespreken van de meting kwam naar voren dat ik veel vanuit mijn prestatiekracht werk. Hierdoor loop ik soms op mijn tenen en komen mijn kwaliteiten niet altijd lekker uit. Op mijn werk werden nieuwe projecten verdeeld en mede aan de hand van de ACT- meting heb ik samen met mijn leidinggevende kunnen kijken waar ik het best op ingezet kon worden. Ik werk nu meer vanuit mijn eigen voorkeuren, wat mij meer ontspannen maakt en weer plezier geeft. Fijn voor mij, maar ook voor het bedrijf en mijn collega's."

"Een ACT meting gedaan bij Sabien Coenen van Optios/Paradigma groep en ik ben zeer onder de indruk van deze manier van onderzoeken. Ik heb de meting gedaan om te kijken waar mijn potentiele ontwikkelmogelijkheden liggen. Ik ben ervan overtuigd dat deze meting werkgevers en werknemers kan helpen bij ontwikkeltrajecten, loopbaancoaching, duurzame inzetbaarheid van medewerkers en preventief voorkomen van burn out klachten. Sabien bedankt, ik ga zeker aan de slag met de uitkomst!"

"Al langere tijd merkte ik dat ik niet meer op mijn plek zat bij mijn huidige werkgever. Verder dan hierover na te denken kwam ik niet, met name omdat ik twijfelde over mijn eigen competenties en hierover onzeker was. Ik was verrast hoeveel informatie de ACT- meting gaf en vond hierin veel herkenning, maar ook nieuwe inzichten. De gesprekken over mijn competenties en natuurlijk potentieel hebben mij inzicht en zelfvertrouwen gegeven, waardoor ik de stap heb durven zetten om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Deze vond ik en komende maand ga ik beginnen aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging ga ik, mede dankzij de gesprekken met Optios, met veel zin en vertrouwen tegemoet!"

 

Laatste nieuws