Welkom op optios.nl

Goed nieuws: vanaf 1 december nieuwe subsidies voor ontwikkeladvies

Voor uw toekomst is het belangrijk dat u zich blijft ontwikkelen op het gebied van kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijft u wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In uw huidige baan, of elders.

Werkzoekenden, medewerkers en ZZP’ers kunnen dankzij de subsidieregeling NL Leert Door gratis een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Met zo’n ontwikkeltraject krijgt u beter zicht op uw kansen op de arbeidsmarkt. Zo kan de loopbaanadviseur u ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Ook bij Optios kunt u terecht voor een gratis ontwikkeladvies! De Nederlandse overheid stelt in totaal 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar. Door de huidige coronacrisis zal de verwachte vraag naar ontwikkeladvies hoog zijn. Meld u dus snel aan! Aanmelden is kosteloos.

Hoe ziet een traject eruit?

In het ontwikkeladviestraject gaat u samen met een consultant van Optios kijken naar uw ontwikkeling en wendbaarheid op de arbeidsmarkt. Samen doorloopt u de volgende stappen:

  • Er wordt een arbeidsscan gemaakt waarin uw huidige positie, mogelijkheden en opties in de arbeidsmarkt worden uitgelicht;
  • Een ontwikkeladvies is maatwerk. Zo kunnen wij u ondersteunen bij een sollicitatie, het vinden van vacatures of het vergroten van uw zichtbaarheid op de arbeidsmarkt.
  • Hier opvolgend stellen we een ontwikkelplan op met vervolgstappen.

Behoefte aan ontwikkeladvies groter dan ooit tevoren

Op 1 augustus lanceerde de Rijksoverheid de subsidieregeling NL Leert Door. Maar binnen no-time was de subsidiepot leeg… Op 1 september konden er al geen nieuwe aanvragen meer gedaan worden. De behoefte aan ontwikkeling groter is dan ook groter ooit te voren. Optios onderschrijft het belang van een leven lang leren en ontwikkelen; we vinden dat ruimte voor loopbaanontwikkeling en professionalisering een continu onderdeel van het werk hoort te zijn, zodat medewerkers hun talenten kunnen benutten, versterken en ontwikkelen. Dit wordt namelijk steeds belangrijker om aan te kunnen sluiten bij de continue veranderende arbeidsmarkt en onze moderne samenleving.

Aanmelden

Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden voor het gratis ontwikkeladvies? Stuur dan een e-mail met uw vraag of aanmelding samen met uw naam en telefoonnummer naar martine.kessels@optios.nl. Optios neemt dan contact met u op en dient de subsidieaanvraag voor u in.

Laatste nieuws