Welkom op optios.nl

Wat als het werk naar het buitenland verplaatst?

Wat kunt u doen voor uw medewerkers als de organisatie besluit dat de productie naar het buitenland verplaatst? De medewerker kan meeverhuizen, maar dat is een hele stap. Dit overkwam medewerker Rens (59), en ondanks dat hij het ontzettend naar zijn zin had bij zijn werkgever, kon hij zijn leven en dat van zijn gezin niet zomaar verplaatsen naar Polen. Zijn leidinggevende Annika meldt hem daarom aan voor een outplacementtraject via Optios, zodat Rens kan onderzoeken welke werkmogelijkheden er nog meer zijn.

Meeverhuizen of op zoek naar een nieuwe baan?

Rens (59) is een Bourgondiër in hart en nieren. Zo werkt hij al sinds zijn 30e bij de inkoop van producten voor speciaalbieren van een bierbrouwerij van onder de rivieren. Dat was voor hem geen hogere wiskunde, roept hij lachend. Hij maakt tegenover zijn klanten wel eens de grap dat hij zelf de grootste afnemer is. “Ik moet de producten die ik inkoop toch zelf testen?!” Hij is een echte ambassadeur en zelfs op vakantie is hij nog bezig om vakantievierende Nederlanders ‘zijn’ bier te laten proeven. Maar sinds een week is van de lachende, vrolijke man niks meer over. Hij heeft namelijk te horen gekregen van zijn leidinggevende Annika dat de bierbrouwerij wordt verplaatst naar Polen. Kostentechnisch zou dit veel voordeliger zijn. Rens mag natuurlijk meeverhuizen, maar dat gaat natuurlijk niet met een vrouw, 5 kinderen, 5 schapen, 2 paarden en een hond. Er dwarrelen tranen over de wangen van de normaal zo goedlachse Rens. “Ik weet het allemaal niet meer hoor, wat moet ik nu gaan doen...?” Fluistert hij.

Interessetest, werkwaarden en goed netwerken

Na de aanmelding van Annika voor een outplacementtraject komt een verdrietige Rens het kantoor van Optios binnenstrompelen. Na de korte kennismaking is er al snel een klik en verschijnt er weer wat kleur op het gezicht van Rens. Samen bekijken we zijn mogelijkheden en vaardigheden. Zo brengen we met elkaar de competenties en talenten in kaart. Uit de eerste onderzoeken en opdrachten blijkt dat Rens gemakkelijk contact maakt met alle lagen van de bevolking, hij is erg klantgericht en heeft veel energie! Vervolgens bieden we Rens de interessetest in te vullen. Uit deze test komt een lijst met een groot aantal beroepen gericht op zijn persoonlijkheid en interesses. We bespreken de lijst en komen tot een top 3 van favoriete beroepen: accountmanager, verkoper en ondernemer. Vervolgens maakt Rens een aantal oefeningen gericht op het achterhalen van zijn top 5 werkwaarden: de punten die hij belangrijk vindt aan een baan. Zoals plezier maken op het werk, woon-werk afstand, waardering, doorgroeimogelijkheden en een passend salaris waar hij zijn gezin van kan onderhouden. We gaan hierna aan de slag met zijn sollicitatievaardigheden, zoals het opstellen van een sollicitatiebrief, het curriculum vitae en een persoonlijk profiel. Nu Rens helemaal is klaargestoomd om actief aan de slag te gaan, vragen we hem zijn netwerk in kaart te brengen en netwerkgesprekken te voeren met kennissen, vrienden en familie. En wat blijkt? Een neef van Annika heeft wel oren naar de goedlachse Rens! Samen komen ze tot de overeenkomst dat hij aan de slag gaat als verkoper van streekproducten: aardbeien, asperges en wijnen. Allemaal uit de regio. Ra ra, wat ligt er maandag op het kantoor van Optios klaar? Een streekproducten box: als bedankje van een stralende Rens, die weer lekker aan het werk is!

Optios helpt u verder

Bij alle trajecten kijkt Optios samen met de medewerker naar zijn of haar persoonlijke situatie en bieden we een traject op maat aan. Optios biedt naast outplacementtrajecten meer diensten om u of uw medewerker weer met plezier naar werk te laten gaan. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk onze website of neem contact met ons op.
 

Laatste nieuws