Welkom op optios.nl

Ga voor een preventieve loopbaancheck

Preventief stiltaan bij je loopbaan betekent stilstaan bij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt, nog vóór het moment dat je daartoe wordt gedwongen door omstandigheden. Je kunt het zien als een soort APK-keuring, maar dan voor je loopbaan. Je staat stil bij vragen zoals: ‘Vind ik mijn werk nog wel leuk? Waar krijg ik energie van? Hoe kan ik mij ontwikkelen? Kan en wil ik mijn huidige baan over 5 jaar nog steeds uitvoeren?’

Waarom is het belangrijk?

Het is belangrijk om te weten waar je kansen op de arbeidsmarkt liggen, omdat in het leven onverwachte veranderingen kunnen plaatsvinden waar je geen invloed op hebt:

  • Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt: functies die veranderen of geautomatiseerd worden;
  • Aanpassingen in het beleid of een fusie bij je huidige werkgever;
  • Veranderingen in je privéleven zoals ziekte, ontslag of een verhuizing;
  • Veranderingen in je interesses, ambities of vaardigheden.

Op die momenten kun je flexibel meebewegen doordat je al nagedacht hebt over de mogelijkheden in ander werk.

Wat hebben werkgevers hier aan?

Het is belangrijk dat werkgevers de medewerkers stimuleren om na te denken over kwaliteiten, ambities en mogelijkheden in werk. Als een medewerker zijn of haar kwaliteiten mag inzetten en ambities mag navolgen, zal hij/zij gemotiveerder op de werkvloer rondlopen. Daarnaast zal een medewerker eerder uit zichzelf actie ondernemen om een functie te krijgen die bij de veranderde situatie past, dat kan binnen het huidige bedrijf zijn of daarbuiten. Hierdoor kan verzuim ook voorkomen worden.

Kennis is kracht

Hoe meer de medewerker te weten komt over welke bedrijven er in de buurt zijn, welke functies mogelijk zijn, wat de medewerker moet doen om de mogelijkheden te verbreden en wat de ambities zijn, des te flexibeler ingespeeld kan worden op veranderingen.

Neem het voorbeeld van Mariët, zij werkt nu 15 jaar bij hetzelfde bouwbedrijf als financieel administratief medewerker. Door digitaliseringen verandert haar werk enorm en zij merkt dat zij haar werk de laatste jaren steeds minder leuk begint te vinden. Toch is ze de laatste jaren niet van baan veranderd, omdat Mariët geen idee heeft wat zij leuk vindt en welke functies zij nog meer kan uitvoeren. Door te netwerken en te informeren bij een zorginstelling, een webwinkel en een interieurwinkel heeft Mariët veel kennis op gedaan waardoor het voor haar makkelijker is geworden om een beslissing te nemen welke richting zij op wilt. Zij heeft nu een baan gevonden als financieel administratief medewerker bij een woonwinkel waarbij zij voor een gedeelte de receptie beheert. Mariët heeft door deze ervaring nieuwe inspiratie op gedaan om zich verder te ontwikkelen als receptioniste en met een glimlach te blijven werken tot haar pensioen.

Hoe doet Optios dat?

Om antwoord te geven op de vraag “Wat kun je doen tot je pensioen?” ontwikkelde Optios een digitale loopbaancheck in de vorm van een game: “De Tijdmachine”. Geen saaie vragenlijst, maar een leuk en laagdrempelig spel waarbij de medewerker meer over zichzelf, zijn werk en toekomst te weten komt. Gemakkelijk te spelen via mobiel en pc. Na het spelen van de game kan de medewerker een gesprek hebben met een consultant van Optios en wordt de medewerker gestimuleerd om na te denken over de toekomstige loopbaan.


Benieuwd hoe u met de game uw medewerkers bewust kunt maken van plezier in het werk en hen duurzaam inzetbaar kunt houden? Neem dan contact met ons op via 088 031 3880 of e-mail naar info@optios.nl. Wij denken graag met u mee.

Laatste nieuws