Welkom op optios.nl

Succesvolle jobfinding van Optios; door de ogen van Zipperz!

Optios maakt gebruik van de spreekruimtes die ZiPPERZ in Rotterdam verhuurt om haar kandidaten in diverse trajecten te spreken en begeleiden van werk naar werk.Lees hieronder de ervaring in de begeleiding van het traject van Rossana door de relatie tussen Optios en ZiPPERZ en de kans die hieruit is bestaan:

 

"Ik ben Petra Brand en samen met mijn partner Johan eigenaar van ZiPPERZ Business Center te Rotterdam. Er zijn meerdere aanbieders op het vlak van re-integratie die bij ons gebruik maken van ruimtes, maar de band die met de consultant van Optios ontstond was anders. Met als resultaat dat we de stoute schoenen aantrokken en de consultant vroegen of ze wellicht iemand beschikbaar had die bij ons een werkervaringsplaats kon invullen. Met wellicht de optie tot een contract wanneer het goed zou bevallen.

De wijze waarop de consultant vervolgens te werk ging was erg fijn. We kregen de indruk dat de consultant bij de medewerkers die ze begeleid ervaart hoe er gereageerd wordt op de ruimte en omgeving bij ons en op basis daarvan het besluit nam of ze wel of niet iemand voorstelt om bij ons een plek te ervaren. Wij zien onszelf als een fijne en motiverende omgeving. Dat weet je natuurlijk van jezelf, maar het is zo fijn als organisaties zoals Optios dat ook zien en zelf ervaren.

Het aantrekken van de stoute schoenen heeft ons een nieuwe vaste kracht opgeleverd. Wij waren direct erg enthousiast over Rosanna. We kregen zelfs de mogelijkheid om een langere ervaringsperiode te gebruiken, daar de werknemer nog niet helemaal volledig zeker was over haar inzet qua belasting.

Het samenwerken met Optios gedurende deze periode hebben we als professioneel, open en eerlijk ervaren. Er zijn korte lijnen en de consultant was heel duidelijk in de stappen, mogelijkheden en opvolgingen in het traject. Persoonlijk dacht ik dat er meer overleg en afstemming zou zijn, wat ik absoluut in de praktijk niet heb gemist, maar dat was mijn gedacht bij re-integratie, dat je continue met de partijen om de tafel zou zitten om te evalueren hoe het gaat. Dit bleek dus niet het geval. Het is een organisatie die meer ziet dan een re-integratie persoon, een organisatie die naar persoon en 'potentiele' werkplek kijkt en daar de perfecte match in zoekt. Is het niet geheel naar wens dan gaan ze ook niet over tot plaatsing. De dienstverlening krijgt van ons zeker een 8. We hopen dat we nog lang met Optios kunnen samenwerken en dat er door ons contact met elkaar meer mensen geplaatst en geholpen kunnen worden naar een nieuwe job!"

 

 

 

Laatste nieuws