Welkom op optios.nl

Terugblik op de Lang Leven Ontwikkelen Conferentie

Afgelopen woensdag was Optios van de partij op de 'Leven Lang Ontwikkelen conferentie' in Utrecht; een bijeenkomst die volledig in het teken stond van het delen van kennis en ervaringen rondom het thema (persoonlijke) ontwikkeling.

Niet alleen was Optios aanwezig om de sessies en presentaties bij te wonen, ook verzorgden zij, in samenwerking met OVAL, een inspirerende deelsessie. In deze sessie, namen Sabien Coenen, directeur van Optios, en Hilde Stahlie, re-integratieconsultant, de deelnemers mee in de visie en werkwijze van Optios.

Begeleiding naar passend werk, hoe doet u dat?
Iedereen die wíl werken, zou moeten kunnen werken; dit is de visie van Optios die centraal stond tijdens de deelsessie. Aan de hand van een casus namen Sabien en Hilde de deelnemers mee in een spoor 2-traject: hoe kunt u een medewerker zo goed mogelijk begeleiden bij het vinden van passend werk?

Optios doet er alles aan om de medeweker (weer) in beweging te krijgen en te motiveren. Hoe doen zij dit? Door een positieve benadering, door samen met de medewerker te kijken wat hij of zij wél wil en kan, en door aan de slag te gaan met de (verborgen) talenten van de medewerker. In dit proces staat de medewerker altijd centraal. Door hem of haar positief te coachen, ontstaat er weer vertrouwen in een werkbare en werkzame toekomst. Daarnaast opent het soms deuren waar een medewerker en werkgever niet eerder aan hebben gedacht.

In de deelsessie vertelden Sabien en Hilde dat de medewerker zelf aan het roer staat in dit proces. Het vinden van passend werk en persoonlijk ontwikkelen, start namelijk bij de medewerker zelf. Door eens in de zoveel tijd de loopbaan onder de loep te nemen én de positie op de arbeidsmarkt te verkennen, kan een medewerker gerichter aan de slag met zijn of haar ontwikkelpunten en kan hij of zij gemakkelijker meebewegen met verandering. 

Kom in actie!
Dus met andere woorden: kom in actie! Optios daagt u uit om even stil te staan bij uw eigen loopbaan en (persoonlijke) ontwikkelmogelijkheden. En als u hulp nodig heeft, dan komt Optios in beeld! Benieuwd wat Optios voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een van de professionals van Optios via info@optios.nl of bel: 088 0313880.

Terugblikken op de Leven Lang Ontwikkelen Conferentie?
Kon u er niet bij zijn of wilt u nog even nagenieten van de conferentie? Bekijk dan de sfeerimpressie van Leven Lang Ontwikkelen!

Laatste nieuws