Optios: de beste keuze

Is er geen match meer tussen een werknemer en zijn of haar werk?

Dan komt Optios in beeld. Wij kijken samen met de medewerker wat hij of zij wél kan en wil. En vinden een baan waar iemand letterlijk op zijn plek is.

Een veelvoorkomende oorzaak van verzuim is dat de medewerker niet meer op zijn of haar plek zit bij de huidige werkgever. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een conflict bij langdurige uitval of door veranderingen in de organisatie of in het takenpakket van de medewerker. Maar ook beperkte mogelijkheden voor doorgroeien of persoonlijke ontwikkeling, kunnen voor een medewerker redenen zijn om zich niet meer in de organisatie thuis te voelen.

Is de match tussen de medewerker en de werkgever zoek? Denk dan gelijk aan Optios! Wij zoeken samen met de medewerker naar zijn of haar kwaliteiten. Onze benadering is positief en eerlijk. Dat is soms confronterend, maar leidt altijd tot een doorbraak, zodat de medewerker het licht weer ziet en in staat is met zelfvertrouwen een volgende stap te zetten. 

Optios motiveert, stimuleert en activeert

Wij doen er alles aan om de medewerker (weer) in beweging te krijgen. We voeren intensieve gesprekken met medewerkers en vragen de medewerker regelmatig praktische opdrachten uit te voeren. Dit altijd vanuit een positieve benadering en altijd bedoeld om de blik van de medewerker te verruimen en aan de slag te gaan met zijn of haar (verborgen) talenten.

Soms is het onvermijdelijk dat werkgever en medewerker afscheid van elkaar moeten nemen. Bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid, een reorganisatie, het vervallen van een functie of een arbeidsconflict. Hoe dan ook: de samenwerking tussen beiden dient op een positieve en correcte wijze te worden beëindigd. Op deze manier kunnen beide partijen respect houden voor elkaar. Ook in deze situatie ondersteunen wij de werkgever en de medewerker.

Doordat wij onderdeel zijn van paraDIGMA groep, hebben wij alle expertises in huis; we werken nauw samen met bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en psychologen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?  

Bekijk hier wat Optios voor u kan betekenen. Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Neem dan een kijkje bij ‘onze aanpak’.