Spoor 2

Ander werk bij een andere werkgever, dat is het doel van 2e spoor-re-integratie. De Optios-consultant begeleidt het traject van begin tot en met de succesvolle plaatsing, soms in samenwerking met een andere professional.

De werkgever draagt de verantwoordelijke, inspannende en tijdrovende taak - het zoeken naar een nieuwe baan voor de werknemer - over aan Optios. Daarnaast krijgt de werknemer alle persoonlijke aandacht die nodig is. Aan de hand van praktische oefeningen achterhalen we wat iemand wil, kan en wat het beste bij hem of haar past.

Optios inschakelen bij spoor 2 werkt in het voordeel van de werkgever en de werknemer. Onze consultant ontzorgt de werkgever bij het vinden van een nieuwe werkkring. Dat scheelt een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld. En voor de werknemer werkt de onverdeelde aandacht van de Optios-consultant stimulerend om een nieuwe stap te zetten, met energie en zelfvertrouwen.

Haalbaarheidsonderzoek 

Werkgevers willen graag weten hoe groot de kans is dat een Spoor 2 re-integratietraject slaagt. Om een goede inschatting te maken, voeren wij haalbaarheidsonderzoeken uit. Aanleiding voor een haalbaarheidsonderzoek zijn bevindingen van de bedrijfsarts of arbeidsdeskundige, of andere signalen. Ook in dit type onderzoek staat het individu centraal. Onze consultants praten met de werknemer om zich een beeld te vormen van de persoonlijke situatie en om in te schatten hoe kansrijk een bemiddeling naar een andere baan is. Het resultaat is een helder rapport waarin de nadruk ligt op de mogelijkheden van de kandidaat om succesvol te zijn in een andere werkkring. Op basis van het rapport is de werkgever in staat om een weloverwogen keuze te maken voor een vervolgtraject dat voor alle betrokkenen goed uitpakt.

 

 

Vraag nu informatie aan