Welkom op optios.nl

Spoor 2 traject

De match tussen medewerker en het werk mist; iets wat in iedere organisatie kan voorkomen. Dit kan komen doordat de medewerker het plezier in het werk mist of dat er door beperken het werk niet meer uitgevoerd kan worden. Als werkgever kunt u verschillende dingen doen om de medewerker te begeleiden in de zoektocht naar passend werk. Optios ondersteunt u daarbij.

Spoor 2 traject: re-integratie bij een andere werkgever

Wanneer een medewerker is uitgevallen en het niet zeker is of hij of zij nog terug kan keren naar de huidige werkplek, dan kan een spoor 2 traject van Optios worden ingezet. Samen met een loopbaan- en re-integratieconsultant wordt er gekeken naar de kwaliteiten en mogelijkheden van de medewerker voor de toekomst. Daarnaast wordt de medewerker geholpen met het opdoen van sollicitatievaardigheden en het vinden van passende, maar vooral interessante vacatures. Ons doel is dat de medewerker weer met plezier naar het werk gaat.

Het spoor 2 traject:

Een spoor 2 traject duurt gemiddeld 6 maanden en kan op een aantal manieren beëindigd worden:

  • Het dienstverband van de medewerker wordt beëindigd;
  • De medewerker is weer teruggekeerd in het oude werk, zowel qua uren als taken;
  • De medewerker heeft een nieuwe baan gevonden bij een andere werkgever.

Mocht dit allemaal nog niet zijn gebeurd in de eerste 6 maanden, dan kan het traject soms met een aantal maanden worden verlengd.

Het doel

Het uitvallen van een medewerker is geen pretje, zowel voor de werkgever als voor de medewerker niet. Toch kan het zijn dat de medewerker niet meer in staat is om terug te keren naar de huidige functie. Dan is het voor beide partijen fijn om een passende oplossing te vinden. Daar komt Optios in beeld. Ons doel is dat de medewerker een baan vindt waar hij of zij met plezier naar toe gaat. Dit kan ook een andere baan zijn binnen de huidige organisatie.

Het spoor 2 traject in vier stappen

Het spoor 2 traject van Optios is opgedeeld in vier stappen:

  • Stap 1: Acceptatie en oriëntatie. Hierbij wordt de situatie besproken en de invloed daarvan op de werkplek. Het gaat niet om wat een medewerker niet meer kan, maar juist wat er nog wel mogelijk is.
  • Stap 2: Sollicitatietraining. De consultant van Optios helpt en ondersteunt de medewerker met het opstellen of verbeteren van het CV, het schrijven van een goede sollicitatiebrief en het oefenen van sollicitatiegesprekken.
  • Stap 3: Bemiddeling. Optios helpt mee met het zoeken naar passende en leuke vacatures om een leuke baan te vinden.
  • Stap 4: Werkuitoefening. Soms kan het heel nuttig zijn om in een nieuwe richting ervaring op te doen. Dit kan door een stage, werkervaringsplek of detachering. Met deze nieuwe ervaring maakt de medewerker nog meer kans op een leuke, nieuwe baan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het spoor 2 traject? Neem dan contact met ons op. Wilt u weten wat u tijdens een spoor 2 traject gaat doen? Bekijk dan de informatie pagina voor medewerkers. 

Meer informatie voor medewerkers

De 10 meest gestelde vragen over het spoor 2 traject

Vraag nu informatie aan