Welkom op optios.nl

Verhalen uit de praktijk

Succesverhaal van Nadia

Nadia (26 jaar) staat in het midden van haar leven als het niet meer gaat. Na een jaar in het verzuim komt zij in een spoor 2 traject bij Optios terecht.

Het succesverhaal van Claire

Vanuit een spoor 2 traject, via vrijwilligerswerk, een detacheringsovereenkomst en een opvolgend jaarcontract is Claire sinds lange tijd wederom geheel terug in het arbeidsproces: ze werkt nu als klantenservicemedewerker in Eindhoven waar zij een interne training heeft gevolgd en inmiddels het visitekaartje is voor de organisatie en de service die zij bieden. Lees hier hoe Claire de spoor 2 begeleiding van Optios heeft ervaren.

Succesverhaal van Daniela

Wat gebeurt er wanneer je na decennia in de zorg te hebben gewerkt en andere hebt ondersteund zelf ondersteuning nodig hebt? Het overkwam Daniela. Ze is psycholoog en werkte lange tijd als zorgcoördinator in de jeugd- en gehandicaptenzorg, totdat ze uitviel.

Succesverhaal van Marloes

Stel, u werkt al tientallen jaren in dezelfde organisatie, en met veel plezier. En dan blijkt dat door een verandering in uw fysieke mogelijkheden dat u niet meer terug kunt keren in uw werk; ineens staat u weer helemaal aan het begin van uw loopbaan. Het overkwam Marloes; ze werkte al 16 jaar bij Jumbo, kon door meerdere operaties haar werkzaamheden niet meer uitvoeren en moest op zoek naar een nieuwe passende functie. Zo kwam zij bij Optios terecht voor een re-integratietraject.