Welkom op optios.nl

Verhalen uit de praktijk

Succesverhaal van Daniela

Wat gebeurt er wanneer je na decennia in de zorg te hebben gewerkt en andere hebt ondersteund zelf ondersteuning nodig hebt? Het overkwam Daniela. Ze is psycholoog en werkte lange tijd als zorgcoördinator in de jeugd- en gehandicaptenzorg, totdat ze uitviel.

Succesverhaal van Marloes

Stel, u werkt al tientallen jaren in dezelfde organisatie, en met veel plezier. En dan blijkt dat door een verandering in uw fysieke mogelijkheden dat u niet meer terug kunt keren in uw werk; ineens staat u weer helemaal aan het begin van uw loopbaan. Het overkwam Marloes; ze werkte al 16 jaar bij Jumbo, kon door meerdere operaties haar werkzaamheden niet meer uitvoeren en moest op zoek naar een nieuwe passende functie. Zo kwam zij bij Optios terecht voor een re-integratietraject.

Het succesverhaal van Kübra (61): van klantcontact naar cliëntcontact!

Jarenlang werkt Kübra als klantcontactmedewerker. Ze staat klanten te woord die vragen hebben over de diensten van de organisatie. Kübra merkt steeds meer dat het werk niet meer bij haar past. Via haar werkgever komt er een loopbaanbegeleidingstraject van Optios om de hoek kijken, gericht op begeleiding naar passend werk buiten de organisatie.

Het spoor 2 traject van Mirjam

Jarenlang werkte Mirjam in een winkelketen, het was haar eerste baan. Ze begon daar als verkoopmedewerker en ontwikkelde zich tot filiaalleider. Totdat bleek dat de functie niet meer paste. Het was nog onzeker of Mirjam uiteindelijk terug zou kunnen keren in haar eigen functie of dat zij opzoek moest gaan naar een andere baan bij een andere werkgever. Zo kwam spoor 2 om de hoek kijken, gericht op begeleiding naar passend werk buiten de organisatie.

Het succesverhaal van Mark: je kunt veel meer dan je denkt!

Jarenlang werkte Mark in de zorg, totdat bleek dat zijn functie niet meer paste. Zijn werkgever betrok Optios en gaf Mark de mogelijkheid zijn zoektocht naar een passende functie te starten. Zo kwam spoor 2 om de hoek kijken, gericht op begeleiding naar passend werk buiten de organisatie. Dit voelde heel dubbel voor Mark. Al eerder had hij weleens gekeken naar een traject om uit te zoeken wat echt bij hem past en nu kreeg hij die mogelijkheid.