Welkom op optios.nl

Verhalen uit de praktijk

Het spoor 2 traject van Mirjam

Jarenlang werkte Mirjam in een winkelketen, het was haar eerste baan. Ze begon daar als verkoopmedewerker en ontwikkelde zich tot filiaalleider. Totdat bleek dat de functie niet meer paste. Het was nog onzeker of Mirjam uiteindelijk terug zou kunnen keren in haar eigen functie of dat zij opzoek moest gaan naar een andere baan bij een andere werkgever. Zo kwam spoor 2 om de hoek kijken, gericht op begeleiding naar passend werk buiten de organisatie.

Het succesverhaal van Mark: je kunt veel meer dan je denkt!

Jarenlang werkte Mark in de zorg, totdat bleek dat zijn functie niet meer paste. Zijn werkgever betrok Optios en gaf Mark de mogelijkheid zijn zoektocht naar een passende functie te starten. Zo kwam spoor 2 om de hoek kijken, gericht op begeleiding naar passend werk buiten de organisatie. Dit voelde heel dubbel voor Mark. Al eerder had hij weleens gekeken naar een traject om uit te zoeken wat echt bij hem past en nu kreeg hij die mogelijkheid. 

Een spoor 2-traject tijdens de coronacrisis

Stel: je werkt al 17 jaar met plezier bij dezelfde werkgever; tot je plotseling uitvalt vanwege fysieke klachten. Je ondervindt dat je je huidige werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren en dat terugkeren in deze functie niet realistisch is. En dat in deze huidige tijd, waar we ons midden in de crisiscrisis. Dat is even slikken. 

"Ik doe nu waar ik goed in ben!"

Niet meer op je plek zitten in de huidige functie en daarnaast een werk-privébalans die volledig verstoord is; het overkwam Eline. Na een tijdje besloot ze het roer om te gooien en stappen te ondernemen. Nu zit ze weer helemaal op haar plek in een nieuwe rol bij een andere werkgever. Welke stappen heeft zij ondernomen en wat heeft haar hierbij geholpen? U leest het in het inspirerende verhaal van Eline.

Het succesverhaal van Kirti Somaroe

Ik ben Kirti Somaroe, 29 jaar en ik woon samen met mijn hond Wicky in Schiedam. Sinds april 2019 ben ik aan het werk bij ZiPPERZ.Hiervoor heb ik bijna 7 jaar gewerkt als kraamverzorgende. Helaas kwam ik in de Ziektewet. Uiteindelijk bleek dat ik niet meer terug kon keren in mijn functie als kraamverzorgende.Ik ben toen begonnen in het spoor 2 traject. Daar heb ik Najoua Fissoune van Optios leren kennen. Zij was de aangewezen persoon om mij te begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan. Na een aantal afspraken en een uitgebreide banentest, be...

Succesvolle samenwerking: hallo Jumbo!

Optios staat voor gedreven, daadkrachtig en resultaatgericht. Wij geloven in een persoonlijke, betrokken en mensgerichte aanpak. En deze aanpak wordt gewaardeerd doorJumbo als werkgever en door haar medewerkers. Het is dan ook niet voor niks dat Jumbo en Optios al jaren een prettige en vruchtbare samenwerking hebben